Kauniimpi minä – voiko rasvaimuun mennä?

Seuraavana aiheena pääsemme käsittelemään hyvinvoinnin osa-aluetta, joka lähemmin liittyy ulkoiseen kauneuteen ja sen ehostamiseen. Koska aihe on minulle hieman vieras, niin haastattelin plastiikkakirurgia hoitoalan erikoislääkäri Reetta Ståhlbergiä Top Plastiikkakirurgia -yksityissairaalasta. Tässä haastattelusta kirjoitettu artikkeli.

Rasvaimu vai rintojen suurennus, kumpi on suositumpi?

Kun selvitin hieman taustoja, minkä takia plastiikkakirurgia on jatkuvasti kasvava lääketieteen muoto, niin monesti naisten ajatusmaailmaa muokkaa media, joka tarjoaa editoituja kuvia ”täydellisistä naisista”. Selvitin Reetalta mitkä ovat suosituimpia leikkauksia ja minkä ikäisiä asiakkaita heillä käy. Vastaus oli yksiselitteinen: rintojen suurennusleikkaus on suosituin toimenpide, mutta viime vuosina rasvaimu on kasvattanut suosiotaan tässä helsinkiläisessä plastiikkakirurgisessa sairaalassa. Miten on sitten kohderyhmän laita?

Suurin osa asiakkaista on luonnollisesti naisia, mutta ikäjakauma on hyvin mielenkiintoinen, sillä itse odotin että nuoret naiset edustaisivat enemmistöä. Totuus on kuitenkin aivan eri. Asiakkaat jakautuvat tasaisesti kaikenikäisiin. Eri ikäryhmien naisilla on omat tarpeensa. Yleisesti nuoret naiset ovat hankkimassa silikonirintoja ja sitten raskauden jälkeen aikuisemmilla naisilla on enemmän eri tarpeita: rasvaimuja, rintojen suurennoksia ja muitakin plastiikkakirurgioita.

Miten päätös plastiikkakirurgiasta syntyy?

Kuten monille on varmaan selvää tämä päätös ei synny kerta-ajatuksesta. Ajatusta monesti kypsytellään pitkään, vaikka lähimmäiset eivätkä vanhemmat monesti kuule tästä ennakkoon. Hyvä tapa tutustua asiaan on käymällä alkukonsultaatiossa plastiikkakirurgin luona ja siinä selviää moni asia – myös se että onko ylipäätänsä toimenpide järkevä asiakkaan kohdalle ja voidaanko leikkaus suorittaa millä aikataululla. Suomessa on varsinkin tällä alalla rautainen ammattitaito ja kotimaisten kirurgien toimintaan voi luottaa. Tämä ei ole kaikissa maissa itsestään selvää, vaikka vastapainona leikkausten hinnat voivat olla huomattavasti edullisempia.

Tämä oli tällä kertaa hieman teemasta poikkeava artikkeli, mutta ajattelin jakaa ajatukseni koska tämä asia on jatkuvasti esillä mediassa. Henkilökohtainen mielipiteeni leikkauksista on seuraava: kaikki naiset ovat kauniimpia luonnollisina, eikä veitsellä muotoiltuina. Tämä on vain minun mielipiteeni ja kaikki saavat olla asiasta ihan mitä mieltä haluavat.

Oikein ihanaa viileää syyssunnuntaita kaikille! Olen kiertueella Itä-Suomessa ja täällä näin tämän vuoden ensilumen! Se tosin suli jo muutama tunti satamisen jälkeen pois.