Tupakoinnin lopettaminen vai sähkötupakoinnin aloittaminen?

Ensimmäinnen askel kohti parempaa hyvinvointia ovat elimistöä tuhoavien asioiden lopettaminen. Onko siis tupakointi yksi näistä? Ei liene epäilystäkään.. tupakan sisältämät myrkyt ovat niin pitkä lista, että siihen pitää varata täysin oma kappaleensa. Jos polttaminen on niin pinttynyt tapa, ettet voisi kuvitellakaan olevasi ilman sitä, niin silloin kannattaa harkita sähkötupakoinnin aloittamista.

Jos sähkötupakka on sinulle uusi tuttavuus, niin linkistä voit selata sähkötupakkaverkkokaupan tuotevalikoimaa ja lisätietoja. Mutta seuraavaksi itse asiaan: tupakka aiheuttaa riippuvuutta eikä todella edistä kenenkään terveyttä. Monessa tilanteessa suurempi riippuvuus tulee itse tavasta, eikä varsinaisesti tuotteet sisällöstä. Tämän takia tupakointi voisi olla helpompaa vaihtaa johonkin toiseen ”pakkomielteeseen”. Näillä muutamilla ohjeilla voit onnistua tupakoinnin lopettamisessa:

1. Tee alkuun kartoitus omasta tilanteestasi. Montako kertaa poltat päivässä? Poltatko stressaavina päivinä enemmän? Millainen on unelmapäiväsi, poltatko silloinkin kun olet tekemässä jotain sinun lempiasiaasi? Kokeile alkuun vähentää tupakointia sille tasolle, jolla normaalitilanteessa polttaisit vähiten.

2. Oletko koukuttunut tapaan? Mieti oletko enemmän koukussa tapaan, sosiaaliseen hetkeen vai itse nautintoaineeseen. Jos mietit yhtään olevasi koukussa tupakointiin tai tupakoimiseen tapana, niin siloin kannattaa heti kokeilla sähkötupakkaa. Siinä kaikki myrkyt korvataan ainostaan vesihöyryllä.

3. Tee päätös! Puhuminen lakosta ja lopettamisesta ovat täysin eri asioita. Tai toinen mitä kuulen monelta on: ”voisin yrittää lopettaa taas polttamisen”. Tämä on ihan naurettava kommentti. Yritätkö vai lopetatko? Kumpi on se oikea päätös tupakoitsijalle, joka haluaa paremman elämän ja voida hyvin tulevaisuudessa.

Tee päätös ajoissa. Älä anna tilanteen mennä niin pitkälle, että lääkäri kertoo sinulle ne kuuluisat vaihtoehdot. Ota vastuu omasta elämästäsi ja anna mahdollisuus nautinnollisemmalle ja antoisemmalle elämälle.

Miksi kirjoitan tästä aiheesta ensimmäisenä

Uskon todella, että hyvinvointi alkaa siitä, että huonot asiat korvataan paremmilla. Silloin nautinto ja hauskuus pysyvät päätösten tukena ja tupakointi on niin merkittävän huono asia ihmiselle, että on parasta aloittaa siitä. En näy järkeä puhua mistään muusta terveysasiasta, jos tätä perusasiaa ei ole laitettu kuntoon.

Tsemppiä päätöksen tekemiseen, jos vielä mietit sitä ja kannustan asiakkaitani aloittamaan vieroitus sähkötupakan avulla. Se on huomattavasti parempi vaihtoehto.